nieuws

Vernieuwde suskasten gaan kozijnleven mee

bouwbreed

Buva heeft nieuwe Buvalux en Buvaflex suskasten op de markt gebracht die niet alleen goed ventileren, maar nog weer beter geluidisolerend zijn dan de voorgaande series. Bovendien gaan ze volgens het bedrijf een kozijnleven mee.

De serie is onder andere voorzien van zware geintegreerde kopschotten en een eveneens zwaar uitgevoerde rondomlopende aansluitstrip. Volgens Buva Rationele bouwprodukten BV te Rotterdam, is het bepaald bijzonder te noemen, dat de kopschotten na 25 jaar gebruik niet open gaan staan. De luchtgeluiddemping die mede hierdoor wordt bereikt bedraagt maximaal 43,4 D (nA). De RAnetto is 15,1 dB(A) en de Rq,A 12,8 dB(A). De maximale ventilatielucht volumestroom is 15,7 dm3/sec/meter.

Onbreekbaar kunststof

Voor het vervaardigen van de ventilatieschuiven is gebruik gemaakt van hoogwaardig onbreekbaar kunststof. De aandrukschuiven staan borg voor een soepele en goede afsluiting tot K-40, bij continu functioneren. Zelfs in zandgebieden zijn de onderhoudsbeurten te verwaarlozen gering in aantal. De vernieuwde suskasten zijn heel eenvoudig te reinigen.

Alle onderdelen zijn snel uit te nemen. De kasten zijn verder in meer dan 100 RAL-kleuren almede in F-1 (technisch naturel) en F-54 (bruin-zwart metalic) te leveren.

De insecten worden in de ventilatiekast geweerd door middel van een roestvaststalen gaas, dat bovendien een antistatische behandeling heeft ondergaan. Het gaas zit in de suskasten strak gespannen om door de wind veroorzaakte ritselconcerten te voorkomen. De kasten zijn zowel geschikt om te worden ingebouwd in binnen- als buitensponningen. De stabiliteit ervan is hoog door de vaste aanslag.

Binnenaanzicht en doorsnede van de suskast.

Reageer op dit artikel