nieuws

Vacuum stille en krachtige gewichtheffer

bouwbreed Premium

Dat vacuum uitstekend is te gebruiken als krachtbron bij het heffen van objecten is genoegzaam bekend. In de industrie is dit middel voor goederenstromen bij produktieprocessen reeds jaar en dag het transportmiddel bij uitstek.

Ook de bouwnijverheid heeft jaren geleden reeds met deze krachtbron, in de vorm van hefapparatuur van zware betonbuizen kennis ke maken. Echter nu eerst lijkt vacuum als hefmiddel met name in de straatmakerij goed door te breken.

Met de ontwikkeling van alle mogelijke vacuumklemmen en zuigplaten geraakt het met mankracht tillen van de zware verhardingsmaterialen steeds meer naar de achtergrond. In het bijzonder de grote verscheidenheid waarin vacuum als hefmiddel is te brengen biedt de mogelijkheid tot een zeer brede toepassing.

Reageer op dit artikel