nieuws

Urk prefereert nieuwe visafslag boven renovatie bestaande

bouwbreed Premium

Volgend jaar november zal op het industrieterrein in Urk de bouw van de nieuwe visafslag van start gaan die volgens planning anderhalf jaar later gereed komt. Met de realisatie van het door architektenburo Van Beijnum te Amerongen ontworpen complex is f.25 miljoen gemoeid. Momenteel wordt het bouwplan aanbestedingsrijp gemaakt. Na de zomervakantie vindt de aanbesteding plaats.

Even leek het erop dat de nieuwbouw niet doorging. De betrokken wethouder van visserijzaken, A. P. Hakvoort, weigerde de verantwoording voor de bouw te nemen. Hakvoort vindt dat het renoveren van de oude afslag op de Urker haven goedkoper is. Het college van B en W heeft daarom de financiele verantwoording overgedragen aan wethouder W. Baarsen van Welzijn. Wethouder Hakvoort blijft als plaatsvervanger van Baarsen wel nauw bij het po betrokken.

Reageer op dit artikel