nieuws

Tebodin (HBG) zoekt samenwerking in UK met Graham Group

bouwbreed Premium

Tebodin, het advies- en ingenieursbureau van de Hollandsche Beton Groep, gaat in Engeland samenwerken met Graham Consulting Group. Op deze wijze wil het bedrijf zich een toegang verwerven tot de milieumarkt.

Bij het Engelse bureau werken zevenhonderd mensen die verdeeld zijn over vier werkmaatschappijen. Over het laatste boekjaar, dat sloot in maart 1994, werd bij een omzet van f 23 miljoen een winst gerealiseerd van f 381.000. De aandelen zijn deels in handen van de eigen medewerkers en deels in handen van particuliere buitenstaanders.

De woordvoerster van Tebodin laat weten dat deze samenwerking geen voorbode is van een overname. “Het is ons te doen om een betere toegang te krijgen tot de Engelse markt. De samenwerking heeft wel als consequentie dat de naam Tebodin PLT wordt veranderd in Tebodin UK. PLT stond voor een bedrijfsnaam van een ander bureau. Na een samenwerking hebben we het bedrijf geheel ingelijfd.”

Reageer op dit artikel