nieuws

Strip met rvs pennen houdt vogels op afstand

bouwbreed Premium

Tilmar heeft een ‘Birdex diervriendelijk vogelafschriksysteem’ op de markt gebracht. Het is een strip bestaande uit polycarbonaat met sterke roestvaststalen veren van 1,3 mm dikte. De RVS-pinnen zijn onverbrekelijk met de polycarbonaatstrip verbonden. De complete strip van Tilmar BV te Aalden-Zweeloo is bestand tegen klimatologische omstandigheden.

De strips zijn voorzien van breukranden, inkepingen en uitsparingen voor het inkorten ervan en voor het aanbrengen van lijmkit, nagels of schroeven. De strips zijn door de buigzame polycarbonaatstrip ook op gebogen oppervlakken te verwerken. Ze zijn in vele situaties toe te passen.

Duiven

Monumenten en andere bouwconstructies hebben vaak overlast van duiven en andere vogels. Vooral duivenmest veroorzaakt grote schade aan gebouwen. in het bijzonder aan die van kalkzandsteen. Bovendien zijn duiven overbrengers van allerlei ziekten en brengen ze de volksgezondheid in gevaar, aldus Tilmar. De stalen pennen in de strips moeten ervoor zorgen, dat vogels niet meer ke neerstrijken op vensterbanken, gevels, muurtjes en dergelijke.

De afschrikstrips zijn ook op gebogen oppervlakken toe te passen.

Reageer op dit artikel