nieuws

‘Stem erfpacht af op waarde grond’

bouwbreed Premium

De gemeente Den Haag mag het bedrag dat ‘erfpachters’ ieder jaar moeten betalen, afstemmen op de waarde die de grond heeft op het moment dat een erfpacht contract moet worden verlengd.

Dit stelde de Haagse rechtbank gisteren in een proces dat door de Stichting Belangenbehartiging Erfpachters Den Haag was aangespannen tegen het gemeentebestuur. De Stichting vond het bedrag dat de gemeente had vastgesteld te hoog.

Het proefproces begon in 1992 vanwege de gevolgen die het Haagse grondbeleid heeft voor erfpachters die op termijn hun oude contract door een nieuw moesten vervangen. Volgens de Stichting was het nieuwe bedrag dat per jaar moest worden betaald te hoog. De rechter stelde de erfpachters in het ongelijk.

Reageer op dit artikel