nieuws

Sportmuseum krijgt gestalte

bouwbreed

De bouw in Lelystad van het Nederlands Sportmuseum door Ballast Nedam Utiliteitsbouw uit Amstelveen vordert snel. De eerste ( – 2,5 miljoen kostende) fase omvat de realisatie van publieksgerichte faciliteiten (grote expositieruimte, museumwinkel, horecazaak). De Rotterdamse architect Victor Mani is verantwoordelijk voor het op een sporttribune gelijkend ontwerp.

Naar verwachting wordt het museum komend voorjaar voor het publiek geopend. De circa – 6,5 miljoen kostende bouw van kantoren en een groot depot volgen later. D.A.V. Bouw uit Amersfoort is als constructeur bij het po betrokken. In het museum, waar oud-minister Hedy d’Ancona deze zomer de eerste paal voor sloeg, zal via exposities aandacht worden besteed aan alle in Nederland beoefende sporten.

Reageer op dit artikel