nieuws

Schudbak neemt klinkers schoon uit bestrating

bouwbreed

Met de ook als puinriek te gebruiken ‘schudbak’ zijn in een werkgang klinkers uit de verharding te nemen en ter plekke van het aanklevende zand te ontdoen.

Opgenomen in deze schudbak ke de uitgeriekte straatstenen in verband blijven liggen, waardoor bij het trillen de zijkanten van de stenen goed worden schoongeschuurd.

Een belangrijk voordeel hierbij is dat de (vervuilde) grond op het werk achter blijft en in later stadium niet behoeft te worden afgevoerd.

De schudbak laat zich overigens niet uitsluitend gebruiken voor het uitrieken en reinigen van straatstenen en klinkers. Toepassingen zijn ook denkbaar bij het reinigen van bouwgrond, het uitzeven van verschillende materialen of het terugwinnen en reinigen van grond. Andere oplossingen zijn inmiddels bedacht bij de verwerking van materialen in steenbrekers, waar de schudbak het te breken steenmateriaal reinigt alvorens dit de breker of zeefinstallatie ingaat.

De bak is zowel te monteren aan de shovel als aan de hydraulische graafmachine. Die dient dan wel te zijn uitgerust met een extra hydraulische aansluiting en zo mogelijk een snelwisselinrichting. De schudbak is leverbaar in verschillende standaard breedten en capaciteiten.

Gekozen kan worden uit zes verschillende baktypen met werkbreedten van 1775 mm tot 2465 mm. De afstand tussen de vibrerende bakspijlen bedraagt standaard 35 mm, echter andere gewenste tussenafstanden zijn ook realiseerbaar. Een zware aandrijfas, gevoed door een hydraulische motor, draagt zorg voor de trilbeweging van de spijlen. Voor de aandrijving is een hydraulische werkdruk tot 200 bar te gebruiken en wordt – afhankelijk van het gekozen model bak – een olieverplaatsing gevraagd van 75 liter/minuut.

De hydraulisch aangedreven schudbak is onder meer te gebruiken voor het uitzeven van vervuilde grond.

Reageer op dit artikel