nieuws

SBW en Oranjewoud in cursus Afvalstoffen

bouwbreed Premium

De Stichting Beroepsopleiding Weg- en waterbouw (SBW) en het Ingenieursbureau Oranjewoud gaan samenwerken bij de cursus ‘Afvalstoffen, het milieu en uw veiligheid’.

Het ingenieursbureau kreeg twee jaar geleden van Rijkswaterstaat opdracht de cursus te ontwikkelen. Doel ervan was medewerkers van Rijkswaterstaat te leren op een verantwoorde manier om te gaan met afvalstoffen.

Omdat de cursus ook nuttig is voor personeel uit de sector grond-, weg- en wegenbouw is besloten de cursus uit te breiden. Onderzoek wees uit dat het cursusmateriaal ook goed bruikbaar is, door cursisten die niet bij Rijkswaterstaat werken. Slechts op enkele punten moesten de lessen worden aangepast.

Rijkswaterstaat gaf toestemming tot het gebruik van de cursus door het bedrijfsleven, zelfs het beeldmerk van het overheidsorgaan mag worden gebruikt.

Overeen is gekomen dat de SBW de cursisten zal werven, de inschrijving en de organisatie regelt. Dit gebeurt vanuit de regiokantoren in Gouda, Hoogeveen en Waalwijk. Hier zijn regiomanagers, consulenten en opleidingsadviseurs aanwezig.

Oranjewoud speelt een minder belangrijke rol bij de werving van leerlingen, maar is nauw betrokken bij de uitvoering van de opleiding en zorgt er voor dat het cursusmateriaal actueel blijft.

Praktijk

In de cursus wordt onder meer aandacht besteed aan het hanteren van de ‘Leidraad Afvalstoffen’, het schrijven van bestekken en milieuwetgeving. De opleiding wordt verschillende malen per jaar gegeven, door heel Nederland. “De cursus onderscheidt zich door een grote variatie aan werkvormen, praktijkgerichtheid en de nadruk die gelegd wordt op het vinden van oplossingen voor specifieke problemen die in de praktijk voorkomen. De cursus is hierdoor ook uitstekend geschikt voor mensen die niet gewend zijn de hele dag binnen te zitten”, aldus een toelichting van Oranjewoud.

Reageer op dit artikel