nieuws

Samned Intern Transport; twee primeurs in een

bouwbreed Premium

Nederland is sinds korte tijd een heftruckmerk rijker geworden, te weten Samsung, een produkt van de gelijknamige Koreaanse multinational. De importeur van dit merk is het pas opgerichte Samned Intern Transport BV te Geleen.

Dit laatste is niet zo verwonderlijk daar Samned BV onderdeel uitmaakt van de NIBM Groep die onder andere de Potain bouwkranen en de vorkheftrucks van Toyota in het leveringsprogramma voert. Het valt aan te nemen dat uit marketingtechnische overwegingen het niet wenselijk zou zijn dat binnen een bedrijf een tweetal grote merken vorkheftrucks gevoerd worden en men derhalve heeft gekozen voor een aparte BV voor het nieuwe merk. Overigens zal de NIBM service-organisatie de nodige ondersteuning verlenen aan deze nieuwkomer in de branche.

Samsung

Samsung bouwt al vijftien jaar Clark vorkheftrucks in licentie voor afzet op de lokale markt. De laatste drie jaar is Samsung licentievrij en is de fabriek gestart met een geheel eigen ontwikkeling en produktie van een uitgebreide reeks vorkheftrucks met verbrandingsmotoren en hefvermogens van een tot en met zeven ton.

Het Samsung-programma bestaat voorlopig uit LPG- en dieselheftrucks in de klasse van een tot en met zeven ton hefvermogen. De LPG-trucks (1200 t/m 3000 kg) zijn uitgevoerd met motoren van het merk Mitsubishi die vermogens leveren van 38 tot 45 pk bij 2400 omw/min.

Deze vorkheftrucks zijn daarnaast uitgerust met powershifttransmissies van het merk Clark.

De dieseltrucks vallen in de klassen van 2000 tot en met 7000 kg hefvermogen en zijn voorzien van Nissan motoren voor de kleinere typen en met Perkins motoren voor de grotere typen.

Daarnaast zijn zij uitgerust met powershifttransmissies van Clark en Samsung. Naar verwachting zullen in de toekomst ook elektro-heftrucks deel uit gaan maken van het leveringsprogramma.

LOC

Nog een voor Nederland totaal nieuw merk in de markt van hefwerktuigen is het Franse LOC, dat een onderdeel is van de bekende Manitou Groep. Samned BV. brengt van dit merk een complete lijn elektropallettrucks en stapelaars op de markt. Deze lijn begint met mechanisch bediende stapelaars met hefcapaciteiten van 250 tot 1000 kg in diverse hefhoogten.

Meerijplateau.

De elektropallettrucks-lijn begint met de Epsiloc, van 1800 tot 2000 kg, gevolgd door de Microloc van 2000 kg, die in verschillende uitvoeringen leverbaar zijn o.a. met meerijplateau.

De grootste uit de serie is de Maxiloc van 2000 kg, die is uitgevoerd als staan- of zitpallettruck. De batterijcapacitieit van deze pallettrucks varieert van 112 A/h tot en met 500 A/h.

De range stapelaars van dit merk loopt in hefvermogens van 1000 tot en met 2500 kg bij hefhoogten van 1600 mm tot en met 4700 mm.

Volledig nieuw op de Nederlandse markt zijn de vorkheftrucks van het Koreaanse merk Samsung welke door het eveneens nieuwe bedrijf Samned BV worden geimporteerd.

Reageer op dit artikel