nieuws

Restauratie-vaklieden naar Sri Lanka

bouwbreed Premium

Twee restauratie-vaklieden van het aannemersbedrijf Van der Sluijs en Van Dijk BV uit Dordrecht zijn naar Sri Lanka vertrokken om in de plaats Galle lokale ambachtslieden te instrueren en en passant een preekstoel te restaureren. Dat gebeurt in het kader van de internationale samenwerking op het gebied van monumentenzorg, waarin steun, overdracht van kennis en behoud van gemeenschappelijk erfgoed wordt gerealiseerd.

De 18-eeuwse kansel en klankbord bevinden zich in de hervormde kerk van het Fort Galle, dat door de Verenigde Oostindische Compagnie gebouwd is in de 17e eeuw en nu geregistreerd staat op de Werelderfgoedlijst.

De uitzending van de vaklieden is mogelijk geworden door samenwerking tussen de Nederlandse ambassade in Colombo, de Rijksdienst voor de Monumentenzorg en Koninklijke Woudenberg Ameide BV, waarvan Van der Sluijs en Van Dijk een onderdeel uitmaakt.

Reageer op dit artikel