nieuws

Ramrod neemt veel opperwerk uit handen

bouwbreed Premium

Het Ramrod leveringsprogramma zoals dat op de Nederlandse markt wordt aangeboden kent een tweetal multifunctionele werktuigdragers, zonder zitplaats alsmede een serie schrankladers.

De beide hydrostatisch 4-wielaangedreven werktuigdragers, de modellen 550 en 750 laten zich door montage van verschillende hulpstukken inzetten voor uiteenlopende activiteiten. Uitgerust met een breekhamer, sleuvenfrees, ripper, dozerblad, grondboor, laadbak of rolveger zijn even veel werkzaamheden uit te voeren. Verwisselen van de aanbouwstukken gebeurt met behulp van een standaard op de machine aanwezige snelkoppeling. De 532 kg zware Ramrod 550 heeft een motorvermogen van 16 pk, geleverd door een Briggs en Stratton benzinemotor. Dit zelfde vermogen ligt ook in de Ramrod 750 die een gewicht op de schaal brengt van 627 kg.

De schrankladerserie bestaat uit een viertal typen met laadvermogens van 612 kg tot 884 kg. Ook voor deze, standaard met bak uitgeruste, ladertjes staat een uitgebreid assortiment van aanbouwstukken ter beschikking.

De Canadese producent koos voor de modellen 1350 en 1550 een Kubota dieselmotor van 43 pk terwijl de twee zwaardere typen een krachtbron kregen in de vorm van een 52 pk sterke Kubota dieselmotor. De motoren zijn op slede gemonteerd en ke derhalve voor onderhoud of reparatie eenvoudig achterwaarts uit het motorcompartiment worden geschoven.

Ramrod werktuigdrager model 750. In combinatie met stenenklem is de machine inzetbaar als een mechanische opperman

Reageer op dit artikel