nieuws

Puinscheider in de aardappels

bouwbreed Premium

Patatfabriek Farm Frites BV uit Oudenhoorn gebruikt een puinscheider van Farwick om de aardappels te schonen. Een noodoplossing nu de aardappeloogst van dit jaar veel problemen oplevert in de fabriek.

Door de uitzonderlijke weersomstandigheden deze zomer is er sprake van veel ‘glas’ in de aardappels. De glazige piepers gaan rotten en vormen ‘waterzakken’ in de bewaarplaatsen. Het vocht dat hierbij vrijkomt maakt de aan de aardappels klevende grond vochtig waardoor de grond op transportbanden en sorteerinstallaties in de fabriek veel problemen veroorzaakt. Dankzij de puinscheider zijn die problemen nu verholpen. De sorteertrommel van de puinscheider draait, na enige aanpassingen, in water en wast de klei van de aardappels af.

Farm Frites heeft besloten toch een speciaal gemaakte aardappelwasmachine te bestellen.

Reageer op dit artikel