nieuws

Producenten van prefab woningen laten kansen liggen

bouwbreed

Producenten van prefab woningen reageren niet alert genoeg op conjuncturele golfbewegingen in de wereld van onderdakbehoeften. Zij zouden zich nu al moeten voorbereiden op vragen die in de toekomst uit het voormalig Joegoslavie ke komen. Ook op de huisvesting van de aanwassende stroom asielzoekers zouden de bedrijven zich ke richten.

Dat vindt prof.dr.ir. Mick Eekhout van de TU Delft. Hij sprak gisteren tijdens een symposium in de faculteit Bouwkunde over branchevreemde produkten en technieken in de bouw. Eekhout concludeerde dat de producenten van prefab woningen in het verleden kansen hebben laten liggen. Hij doelde op de vluchtelingenstroom die vijf jaar geleden op gang kwam vanuit Oost-Europa naar Israel. Daardoor moesten in enkele jaren honderdduizenden woningen worden gebouwd. Nederlandse bedrijven hebben weliswaar meegedaan in een proefpo, maar door trage reacties en een falende logistiek is er volgens Eekhout niets van terecht gekomen. De woningen zijn inmiddels wel gebouwd, maar door Amerikaanse en Canadese bedrijven die wel snel reageerden, binnen no time een prototype op de kade hadden staan en wel over een goede logistiek beschikten.

Reageer op dit artikel