nieuws

Onderzoek naar praktijken van Geleense aannemer

bouwbreed Premium

Drie curatoren die de handel en wandel van het failliet verklaarde aannemersbedrijf Jan Diederen BV uit Geleen onderzochten, hebben Justitie op het spoor gezet van ernstige onregelmatigheden. Zij deden hierover aangifte bij Justitie.

De curatoren ontdekten namelijk dat, voordat het bedrijf failliet werd verklaard, voor een miljoen gulden aan valse facturen zijn uitgeschreven en voor – 1,3 miljoen aan onttrekkingen is gedaan uit het bedrijf. Het geld is vermoedelijk gebruikt voor het betalen van steekpenningen.

De bevindingen van de curatoren hebben er toe geleid dat het interregionaal rechercheteam Zuid-Nederland (IRT) een omvangrijke fraude, een smeergeldcircuit en het witwassen van geld uit het criminele milieu op het spoor is. De holding van het bedrijf, gespecialiseerd in grondwerk, telde vier besloten vennootschappen. Die zijn alle failliet verklaard.

Centraal figuur is de directeur van het bovengenoemde bedrijf. Hij is, samen met zijn echtgenote, gearresteerd. Verder zijn de 68-jarige directeur van de beleggingsmaatschappij BBM Po BV en een 23-jarige vrouw uit Zandvoort aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats na een uitgebreid onderzoek waaraan 125 politiemensen deelnamen.

Curator mr. Van Dooren uit Geleen wilde gisteren geen toelichting geven. Ook advocaat mr. Winters die commissaris was van het bedrijf Diederen gaf niet thuis. Een woordvoerder van de politie bevestigde het grootscheepse onderzoek.

Reageer op dit artikel