nieuws

Nordland Montatrack platform met grote mogelijkheden

bouwbreed Premium

De nieuwe Rups Nordland Montatrack Lift, op de markt gebracht door Lift Equipment Centre BV i.o., is een montageplatform en heeft de voordelen van bestaande hulpmiddelen als steigers, schaarliften en andere hoogwerkers doch bezit niet een aantal nadelen van deze hulpmiddelen.

Zo heeft de machine een maximale hefcapaciteit van 3000 kg., hetgeen meer is dan dan de gemiddelde schaarlift. Dankzij dit hefvermogen ke grote gereedschappen zoals aggregaten en lasapparatuur mee omhoog worden genomen tot maximaal 20 meter.

Werkplatform.

Het ruime werkplatform kan, al naar de wensen van de gebruiker worden verlengd en verbreed. Daarmee biedt de lift een groot bereik en een behoorlijke werkruimte. Daarnaast ke in een keer veel materialen worden meegenomen hetgeen weer tijdwinst oplevert. Aan het platform kan een verdiepte loopsteiger worden aangebracht voor snel en moeiteloos metselen.

Op het werkplatform kan een montagekraan worden geinstalleerd. Grote materialen zoals metselblokken, kozijnen, ramen en gevelplaten ke zonder assistentie van een extra kraan worden gehesen en geplaatst. Buiten het werkplatform kan een last van 300 kg hangen.

De lift is in verschillende hoogte-uitvoeringen leverbaar. De maximale werkhoogte varieert van 8 tot 20 meter. Door de schaarconstructie laat de lift zich over de gehele lengte traploos verstellen. Het platform is daardoor op elke gewenste hoogte te brengen.

Rijden

De Rups Nordland Montatrack Lift valt onder de categorie ‘all-terrain’. Het montageplatform rijdt op rupsen en kan daardoor op elk terrein, ook het ruwste, worden ingezet.

De rupsplaten ke hierbij worden aangepast voor elke ondergrond. De rijsnelheid is traploos regelbaar en een beveiligingsautomaat zorgt ervoor dat het rijden zonder stoten verloopt. Tijdens het rijden kan het platform geheven blijven. In ingeschoven stand overwint de lift hellingen tot ca. 35%. De maximum rijsnelheid bedraagt 2 km/uur.

De bediening is gebruikersvriendelijk en in een oogopslag herkenbaar.

Veiligheid

De Rups Nordland Montatrack Lift is stabiel door een doordacht ontwerp en door hoogwaardige onderdelen. In de ontwerp- en berekeningsfase en tijdens de fabricage zijn voortdurend aan alle onderdelen hoge eisen gesteld. Met name de balken van de schaarconstructie en het basisframe van de onderwagen, die essentieel zijn voor de stabiliteit van de machine, kregen meer dan normale aandacht.

De veiligheid van de lift is verder vergroot doordat bevestigingen en scharnier- en draaipunten zwaar en overgedimensioneerd zijn uitgevoerd. Bovendien zijn verschillende veiligheidsvoorzieningen geintegreerd zoals een rij-alarm, een scheefstand-alarm, een nooddaal-inrichting en een beschermhek.

De lift is gecontroleerd en goedgekeurd door Aboma, Tuv en andere, gespecialiseerde instanties.

De Nordland Montatruck Lift, kan op elk terrein en op elke vloer rijden en biedt tevens de mogelijkheid om op zijn ruim bemeten platform een montagekraan te installeren.

Reageer op dit artikel