nieuws

Met damp open folie spouw overbodig

bouwbreed Premium

Morgo heeft een nieuwe damp open dak- en wandfolie Delta GTX op de markt gebracht, waardoor spouwen niet meer nodig zijn en ook een dampremmer overbodig is.

De folie heeft volgens DIN EN 49514 een waterdampdoorlaatbaarheid van ongeveer 1800 g/m2/24h bij 23 gr. C en 85% relatieve vochtigheid. Vanwege deze hoge dampdoorlaatbaarheid is deze Delta GTX volgens de leverancier Morgo Verkoopmij. BV te Zutphen toe te passen bij muren en daken zonder luchtspouw.

Het is rechtstreeks op de isolatie aan te brengen. Tevens is het volgens het bedrijf in de meeste gevallen niet nodig om een dampremmende folie aan de warme zijde van het dak of de wand toe te passen. Het materiaal is op de sporen van het dak of het regelwerk van een wand vast te nieten al of niet in combinatie met toe te passen latwerk. De folie is gemakkelijk te verwerken doordat het wordt geleverd op rollen in de afmetingen van 1,30 x 100 meter en 2,60 x 100 meter. Het gewicht van de folie is 100 g/m2.

Reageer op dit artikel