nieuws

Kwart bedrijven meldt kort ziekteverzuim niet meer aan

bouwbreed Premium

Ruim een kwart van de bedrijven meldt kort durend ziekteverzuim niet meer aan bij de bedrijfsvereniging. Vooral bedrijven tot honderd werknemers zien het nut hiervan niet meer in, zo blijkt uit een onderzoek van de inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken. Het onderzoek is gestuurd naar de Tweede Kamer.

De belangrijkste oorzaak hiervan is dat bedrijven vanaf 1 januari 1994 het loon in de eerste ziekteweken zelf moeten doorbetalen. Ook de administratieve rompslomp vormt een hobbel.

Staatssecretaris Linschoten vindt deze ontwikkeling onwenselijk en beziet of hij daar bij wet iets aan kan doen. Verder zal hij het nieuwe Toezichtcollege sociale verzekeringen vragen na te gaan of bedrijfsverenigingen te late ziekmeldingen van aangesloten werkgevers afdoende bestraffen met boetes.

Reageer op dit artikel