nieuws

Koreaanse bestelwagens blijven goed verkopen

bouwbreed Premium

Dezer dagen arriveerde in de haven van Rotterdam het vrachtschip Fuji Ace met aan boord 100 Kia Besta bestelwagens uit Korea. Samen met de 300 Kia Besta bestelwagens die in september ons land binnenkwamen zullen zij het aantal verkochte bestelwagens van Kia in Nederland dit jaar op 400 brengen.

Volgens de importeur, Kia Motors te Vianen, zal dit voornamelijk veroorzaakt worden door de prijs die met f. 21.900 tot de gunstigste in zijn klasse behoort. Voor 1995 verwacht de importeur een verkoop van deze ruime bestelwagen te ke behalen van 600 stuks. De meeste daarvan zullen afgeleverd worden in een speciale uitvoering die door het bedrijf Terberg aan de wensen van de afnemer zal worden aangepast.

Alleskunner

Met de komst van de Besta, recent gevolgd door de Sportage, hebben de Kia-dealers nu een compleet programma in de showroom: de Sephia Sedan, de Sportage als zakelijke en vrijetijds alleskunner en de Besta als bestelwagen.

Volgend jaar zal het leveringsprogramma van Kia verder worden uitgebreid met nieuwe uitvoeringen.

Zo zal tijdens de komende Personenauto RAI in februari 1995, onder meer de drie deurs versie van de Sportage aan het Kia-programma worden toegevoegd.

Nadat in september de eerste

300 Besta’s waren aangevoerd arriveerden er dezer dagen wederom 100 exemplaren van deze inmiddels succesvolle bestelwagen.

Reageer op dit artikel