nieuws

Koolhaas gevraagd voor meervoudige opdracht Tate Gallery

bouwbreed Premium

Architect Rem Koolhaas en OMA ontvingen de eervolle uitnodiging om in een meervoudige opdracht een ontwerp voor de dependance van de Londense Tate Gallery te maken.

Met hem nemen vijf andere architecten deel aan deze besloten ontwerpprijsvraag: de Brit David Chipperfield, Zwitsers Herzog en De Meuron, Rafael Moneo uit Spanje, Renzo Piano uit Italie en Tadao Ando uit Japan. Rem Koolhaas ontwierp onder meer de Rotterdamse Kunsthal en maakte in de meervoudige opdracht voor het Stedelijk Museum in Amsterdam een ontwerp dat niet wordt gerealiseerd. Met de keuze voor Koolhaas wordt opnieuw zijn belangrijke plaats tussen internationale toparchitecten tot uitdrukking gebracht, zoals die ook spreekt uit de huidige expositie in het Museum of Modern Art in het New Yorkse Manhattan. Ook daar is de naam van Koolhaas in de wandelgangen genoemd voor een uitbreiding van dat vooraanstaande museum. Het po van f 100 miljoen omvat de verbouwing van een krachtstation aan de Thames.

Reageer op dit artikel