nieuws

Jumbomobil: tegelhef unit op mobiel onderstel

bouwbreed Premium

De Jumbomobil van de Duitse fabrikant Probst is een autonoom, mobiel hefapparaat voor het leggen van groot formaat grindtegels en andere natuurstenen platen. Het vierwielige werktuig is uitgerust met een vacuumunit waarmee via een zuigbuis een maximum hefvermogen wordt geleverd van 120 kg. Voor de aandrijving zorgt een 4 kW 380 Volt elektromotor die standaard wordt geleverd, maar ook een verbrandingsmotor is op aanvraag leverbaar. Zuigbuis met vacuum hefplaat zijn opgehangen en horizontaal verplaatsbaar aan een 4 meter lange giek die door middel van een kraankolom over 300 graden is te zwenken.

Deze kraanzuil is hydraulisch telescoopeerbaar, waarmee de zuigplaat op en neer kan worden bewogen van – 50 mm tot + 1350 mm. In het machineframe geintegreerde en uitklapbare ondersteuningen geven de machine bij het hanteren van zware platen en bij heffen op maximaal bereik een goede stabiliteit. De vacuumhefmachine heeft geen rijaandrijving, maar wordt met de hand verplaatst. Het positioneren gaat echter gemakkelijk met behulp van de opklapbare trekboom.

Zelfstandige mobiele zuigunit voor het hanteren van grootformaat tegels.

Reageer op dit artikel