nieuws

Jaarkaart Eurovignet bespaart 267 gulden per voertuig

bouwbreed

Nederlandse ondernemers die frequent met zware vrachtauto’s gebruik maken van de snelwegen in Duitsland, Belgie, Denemarken en Luxemburg, ke kosten besparen door gebruik te maken van een buitenlandse jaarkaart voor het Eurovignet.

Dit stelt de EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport, in reactie op de invoering per 1 januari van het Eurovignet in de genoemde lidstaten.

Bedrijven die al voor 1 juli een vignet in het buitenland hebben gekocht krijgen een vrijstelling van het Nederlandse vignet tot het moment dat dit buitenlandse vignet afloopt.

Het ministerie van Financien heeft, onder zware druk van de EVO, besloten deze overgangsregeling in te stellen. Hiermee wordt voorkomen dat na 1 juli het moment waarop het Eurovignet voor alle zware vrachtwagens in ons land verplicht wordt, Nederlandse ondernemers dubbel worden belast.

Besparing

De kosten van een jaarvignet bedragen voor een vrachtwagen (combinatie) met meer dan drie assen 1250 ECU per jaar. Dus voor het eerste jaar 625 ECU. Eend maandkaart kost 125 ECU. Door in plaats van zes maandkaarten voor de periode 1 januari tot 1 juli een jaarkaart te kopen bespaart een ondernemer 125 ECU ofwel 267 gulden per voertuig.

Voor de betrokken ondernemers is dat een besparing van ruim vier miljoen gulden.

Reageer op dit artikel