nieuws

Illegale bouwvakkers op Friese bouwplaats

bouwbreed

Op de bouwplaats voor recreatiebungalows van het recreatiecentrum Schanswei te Oostmahorn zijn tien illegale bouwvakkers uit Slovenie opgepakt. De Slovenen hadden werk- noch verblijfsvergunning en zijn het land uitgezet.

De politie Noord-Oost Friesland heeft samen met de inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de controle uitgevoerd. In maart 1994 werd op een bouwplaats in Holten ook een aantal illegale buitenlandse werknemers aangetroffen. Uit het onderzoek bleek toen dat er een relatie was met de bouwplaats in Oostmahorn.

De bungalows worden gebouwd door bouwbedrijf Allema uit Niawier. De Slovenen waren niet in dienst van Allema, aldus een woordvoerder van het bedrijf. De Inspectiedienst is nog bezig met het onderzoek voor wie wel verantwoordelijk is voor de overtreding van de Wet Arbeid Buitenlandse Werknemers.

Reageer op dit artikel