nieuws

Hoge internationale onderscheiding DHV

bouwbreed

“Niet alleen in Europa, maar ook voor de zich ontwikkelende landen in Azie, Afrika en Zuid-Amerika zijn poen op het gebied van infrastructuur, watermanagement en ontwikkeling van steden en platteland van levensbelang. Zonder die poen is economische ontwikkeling niet mogelijk”.

Dat stelde minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat bij de officiele uitreiking (door haar) van de “International Trophy for Technology 1994” aan voorzitter Spaargaren van de Raad van Bestuur van de Internationale DHV Groep.

De groep (bestaande uit tientallen advies- en ingenieursbureaus met vestigingen in ongeveer 20 landen met totaal 2500 medewerkers en wereldwijd actief op gebied van onder meer bouw, infrastructuur, water en milieu), kreeg de onderscheiding, ingesteld door het Zwitserse ‘Institut International de Promotion en Prestige’, vanwege “de uitstekende technische reputatie en vooral de multiculturele aanpak van DHV met respect voor de verschillende bedrijfsculturen in de landen waar gewerkt wordt”.

Volgens Jorritsma is voor veel van de wereldwijd uit te voeren projecten een internationale aanpak noodzakelijk. “Zonder internationale samenwerking zijn veel poen gedoemd te mislukken. En dan heb ik het over zodanig samenwerken, dat aangesloten wordt op de kennis en ervaring die in het betrokken land zelf aanwezig zijn. Alleen dan kan een po echt een succes worden”, zei ze.

Terecht toegekend

De DHV Groep opereert naar haar mening op die wijze: “U werkt snel en efficient. Waarom? Omdat u de cultuur, de voorschriften, de werkwijze en de plaatselijke omstandigheden kent”. De prijs is volgens haar terecht aan de DHV Groep toegekend vanwege “het succesvol afronden van veel internationale poen”.

Vice-voorzitter Jean Chamant van de Franse Senaat stelde in zijn hoedanigheid als bestuurder van het Zwitserse instituut vast dat de DHV Groep “op Europees niveau tot de top behoort”. Hem vielen drie zaken op: “het buitengewoon hoge niveau van de opdrachtgevers, de diversiteit van de poen en de realisering ervan in alle delen van de wereld”.

Het feit dat de gerealiseerde poen een breed spectrum bestrijken en bij de uitvoering ervan geen continent is overgeslagen, deed Chamant de DHV Groep verwijzen naar een uitspraak van Karel V: “in uw rijk zal de zon nooit onder gaan”.

Reageer op dit artikel