nieuws

Flevoland hoogt dijken op

bouwbreed Premium

De dijken die de Noordoostpolder afschermen van het IJsselmeerwater krijgen tussen nu en het jaar 2000 een flinke opknapbeurt. De dijken zullen op veel plaatsen fors (soms wel met een meter) moeten worden opgehoogd. De totale dijklengte die wordt aangepakt is ruim 40 kilometer; de kosten belopen f. 30 miljoen.

De gehele dijk rond de Noordoostpolder – van Lemmer tot de Ramspolbrug – zal worden aangepakt. De opknapbeurt is nodig omdat de dijken niet voldoen aan de normen van het rijk.

Ook Oostelijk-Flevoland staat op de nominatie om opgeknapt te worden. Het gaat met name om de dijk tussen Lelystad en de Roggebotsluis en de Oostvaardersdijk ter hoogte van de Oostvaardersplassen. Of de planning om voor het jaar 2000 alles klaar te hebben wordt gehaald, is nog de vraag.

De afgelopen jaren werden de keermuur in Lelystad-Haven, de Eemeerdijk en Nijkerkerdijk en een deel van de Oostvaardersdijk al aangepakt.

Reageer op dit artikel