nieuws

Fietsenstalling Rijksuniversiteit Groningen wordt verbouwd tot collegezalen

bouwbreed Premium

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wil de begane grond van het Harmoniecomplex toch volbouwen. Het vijf jaar geleden gerealiseerde gebouw staat op kolommen waarbij de ruimte onder het gebouw wordt benut als fietsenstalling. De RUG wil daar nu een aantal collegezalen realiseren, waarmee een investering van ruim f.1,5 miljoen is gemoeid. Op basis van stedebouwkundig argumenten is het complex indertijd op kolommen gebouwd. Hoewel de bouwvergunning nog niet rond is, is al wel zeker dat de gemeente nu geen problemen meer heeft met het bebouwen van de begane grond.

Het ontwerp voor de nieuwbouw is afkomstig van Team 4 Architekten uit Groningen dat ook de architectuur van het bestaande complex verzorgde. De RUG wil het gebouw medio volgend jaar in gebruik nemen.

Reageer op dit artikel