nieuws

Engelsen stappen uit bouworganisatie Fiec

bouwbreed Premium

De Europese organisatie van bouwwerkgevers, de Fiec, is aan het uitdunnen. De weinig krachtige organisatie in Brussel moet het sinds kort doen zonder de Engelsen. De Federation of Civil Engineering Contractors trekt zich terug vanwege de hoge contributie (Pst 108.000) en wordt lid van een nieuwe Britse werkgeversorganisatie, Newco. Eerder besloten de Export Group for the Constructional Industries en de Building Employers Confederation de Fiec te verlaten.

De belangrijkste oorzaak voor het vertrek is de weinig professionele uitstraling van de Europese werkgeversorganisatie. W.S. Atkins constateerde in een studie over de Europese bouw, die eerder dit jaar verscheen, dat de lobby weinig voorstelt. “In het spel van beinvloeding speelt de bouw een ondergeschikte rol.” De nieuwe voorzitter van de Fiec, de Duitser Thomas Rogge, onderkent het probleem en zal de activiteiten de komende jaren drastisch opvoeren.

Reageer op dit artikel