nieuws

‘Concurrentietoets’ EZ voor bedrijfsleven

bouwbreed Premium

Minister Wijers van Economische Zaken gaat in kaart brengen wat bedrijven zelf doen om hun positie te versterken en hun omzet te vergroten. Deze spiegel voor het bedrijfsleven is een onderdeel van de ‘concurrentietoetsen’ waar het ministerie van economische zaken aan gaat werken.

In deze bedrijfstaksgewijze onderzoeken komen ook elementen als het Nederlandse vestigings- en ondernemingsklimaat aan bod. Wijers zei dit woensdag in Amsterdam tijdens een congres over de ontwikkeling van de Nederlandse economie. “We moeten bij het wegnemen van belemmeringen voor economische groei niet alleen met het vingertje naar de overheid kijken. Nu is het bedrijfsleven zelf ook aan zet”, aldus de minister .

In het onderzoek zal het ministerie ook Nederlandse bedrijfstakken met verwante branches in het buitenland vergelijken.

Reageer op dit artikel