nieuws

Basismachine Manitou nu ook vervangen

bouwbreed

Uit het tot nu toe bestaande basisprogramma van Manitou verreikers, dat geimporteerd wordt door Geveke Intern Transport te Amsterdam, is ten lange leste nu ook de machine ‘waar het allemaal mee begon’, de verreiker van het type MT 425 CP, vervangen door een verreiker die meer beantwoordt aan de huidige markteisen waar het gaat om ergonomie en prestaties.

Het oude type was ontworpen op basis van een trekker-skid die in de loop der tijd evolueerde tot een heuse verreiker die was samengesteld uit verschillende componenten. Jarenlang was dit type het ‘opstapmodel’ voor de beginnende verreikergebruikers. De weg van verbeteren en upgraden is echter eindig. Onlangs heeft de Franse fabrikant Manitou besloten de MT 425 CP verreiker te vervangen door een ander model: de nieuwe MT 727.

Veilig zicht

De MT 727 is ontworpen als een twee-wiel gestuurde verreiker op basis van het inmiddels beproefde concept van de MLT-serie. Door de lage plaatsing van de giek heeft de bestuurder een goed en veilig zicht op en rondom de werkplek. Daarnaast heeft deze zeer stabiele verreiker een krachtige vier-wielaandrijving. In vergelijking met het oude model kent de nieuwe machine nogal wat pluspunten. Zoals de grote bodemvrijheid die nu 495 mm bedraagt in tegenstelling met de vorige 365 mm; een vergrote hefcapaciteit bij nagenoeg gelijkblijvende hefhoogte en maximaal bereik. De nieuwe machine is goed voor 2700 kg (was 2500 kg) op maximale hefhoogte en 1000 kg (was 850 kg) op maximaal bereik. Optioneel kan de machine ook nog als type MT 927 geleverd worden, hetgeen betekent dat de mastlengte met twee meter is verlengd tot negen meter.

In het Manitou verreikerprogramma is de aloude MT 425 CP vervangen door de nieuwe MT 727.

Reageer op dit artikel