nieuws

Banden stellen met de shovel

bouwbreed

Een variant op de bandensteller brengt Weidemann met de combinatie van een shovel van het type 811 D/M en een vacuumhefapparaat. Daartoe is de shovel uitgerust met een achter op de machine gemonteerde vacuum unit, die via een flexibele leiding is aangesloten op het hefapparaat en die voor een goede machinestabiliteit tevens dienst doet als contragewicht bij het heffen van de zware betonbanden. De aansluiting van de zuigleiding bevindt zich op de buisvormige holle stuurboom van het hefapparaat en waarmee de trottoirband wordt gepositioneerd. Met behulp van een handgreep wordt een afsluiter bediend waarmee de vacuumhefkracht kan worden opgeheven. Een dergelijk principe vinden we ook terug op een tegelhefapparaat. Deze is geschikt voor het in een keer opnemen van 4 gewassen grindtegels 60 x 40 cm.

Belangstelling voor de vacuum bandensteller.

Reageer op dit artikel