nieuws

Baggermaatschappij Holland laat sleephopperzuiger bouwen

bouwbreed

Baggermaatschappij Holland uit Hardinxveld-Giessendam laat een sleephopperzuiger (hopperinhoud 4400 m3) bouwen, “om aansluiting te krijgen tot de mondiale baggermarkt”. Het bedrijf heeft onder andere vestigingen in Frankrijk, Engeland, Ierland, Denemarken en Spanje. In Nederland is men betrokken bij het op diepte brengen van de haven van Delfzijl. Met de investering is een bedrag gemoeid van DM 35 miljoen. De sleephopperzuiger wordt gebouwd door Vosta – een bedrijf waarin Koninklijke Volker Stevin (KVS) een belang heeft van 50 procent – en Krupp Fordertechnik GmbH.

Het middelgrote schip, dat zal beschikken over de laatste technieken op het gebied van hopperbeladings- en leegperssystemen, moet binnen veertien maanden worden opgeleverd. De laatst bekende cijfers van het baggerbedrijf dateren uit 1991. Het realiseerde toen bij een omzet van f.53,069 miljoen een resultaat van f.489.000.

Reageer op dit artikel