nieuws

Arrestatie na negeren van asbest-wetgeving

bouwbreed Premium

Een speciaal politieteam, samengesteld uit mensen van de regiopolitie Gelderland-Zuid en de regiopolitie Limburg-Noord, heeft zeven mensen aangehouden, verdacht van overtredingen op het gebied van de verwijdering en verwerking van asbest en het vervalsen van onderzoekspapieren.

Niet bekend

De politie in het rayon Wijchen-Beuningen kreeg zes weken geleden een tip dat er bij het Nijmeegse bedrijf gefraudeerd zou worden met de verwerking van asbest. Uit onderzoek bleek, dat werknemers van het bedrijf onder meer bouw- en sloopafval zonder vergunning buiten de provinciegrenzen brachten. Daarbij werden transportpapieren vervalst.

Een 34-jarige werknemer van een onderzoekslaboratorium in Rotterdam is aangehouden omdat hij geleidebiljetten voor het afval afgaf. In die papieren werd verklaard dat het afval asbestvrij was, terwijl er geen analyse was uitgevoerd. De man wordt verdacht van valsheid in geschrifte en uitlokking daartoe.

Ook een 39-jarige werknemer van het Rotterdamse laboratorium is aangehouden. Volgens een politiewoordvoerster is uit het onderzoek niet gebleken dat er ook daadwerkelijk illegale stortingen hebben plaatsgehad.

Reageer op dit artikel