nieuws

Afzet HR-glas verviervoudigd

bouwbreed Premium

Tussen april en november is de afzet van hoog-rendementsglas (HR-glas) met 400 procent gestegen. Het marktaandeel van HR-glas bedraagt nu volgens de glasproducenten zo’n 20 procent van alle dubbelglas.

In 1993 was dat nog ongeveer vier procent. De stijging van de omzet is volgens de Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu (Novem) te danken aan de begin 1994 door Novem en de glasindustrie gevoerde promotiecampagne en de subsidies die de energiebedrijven verstrekken. Deze subsidie bedraagt – 25 per vierkante meter glas. HR-glas bespaart meer energie dan gewoon dubbelglas en biedt tevens meer comfort. Oorzaak daarvan is een flinterdun metaallaagje op een van de glasvlakken dat de warmte weerkaatst. Toepassing van dit glas kan in een gemiddelde eengezinswoning al gauw tussen 100 en 200 kubieke meter aardgas per jaar besparen.

Reageer op dit artikel