nieuws

Afreibalk spreidt bed voor vlakke klinkerverharding

bouwbreed Premium

Behalve stenenvlij- en bandenstelmachines kent het Optimas leveringsprogramma ook een egaliseer- of afrijsysteem dat zich door een aantal montagemogelijkheden leent voor verschillende verhardingssituaties.

De afrei-inrichting bestaat standaard uit een linker- en rechter loopwerk, een drie meter brede egaliseerbalk en 60 meter rail-hoogtegeleiding waarover de machine wordt verplaatst.

De werkbreedte is met behulp van tussenstukken traploos instelbaar van 0,5 tot 7,5 meter.

Speciale adapters staan een snelle inpassing van verbredingsstukken toe. Bovendien kan de balk bij grotere overspanningen met behulp van deze adapters onder een bepaalde radius worden gebracht. Daarmee is de fundering onder afschot of in het gewenste profiel tot maximaal 9% te brengen. De balk is geschikt voor het verwerken van verschillende materialen zoals, split, grind, zand, slakken en gebroken puingranulaat. Aanvoer van dit materiaal kan gebeuren met de Optimas bestratingsmachine die voor dat doel is uit te rusten met een kleine laadbak.

Door voortijdige verdichting van het materiaal wordt achter de afreibalk een oppervlak gecreeerd dat zich leent tot een direct vlijen van de klinkerverharding.

Optimas afreibalk bestaande uit twee standaard elementen van 3 meter en een tussenstuk van 40 cm. De totale rijbaanbreedte van 6,40 meter ligt vanuit het midden naar de beide wegkanten onder een helling van 3 %.

Reageer op dit artikel