nieuws

Aannemers gevraagd brugcontracten Sontpo te prijzen

bouwbreed

entresundskonsortiet heeft in verband met de aanleg van vaste oeververbinding tussen Denemarken en Zweden aan elf geprekwalificeerde aannemersconsortia besteksdocumenten verstuurd die als basis zullen dienen voor het maken van een prijsaanbieding.

Vijf internationale consortia zullen een offerte maken voor een 1090 m lange tuibrug over de Flinternden, de vaargeul in de Sont tussen de twee Scandinavische landen. Bij de combinaties voor aanleg van de tuibrug zijn geen Nederlandse bedrijven betrokken.

Zes aannemerscombinaties kregen het nodige opgestuurd voor het maken van een aanbieding voor de aanbruggen, met een totale lengte van 6390 meter. Volker Stevin, Ballast Nedam en Hollandse Beton ke mogelijk worden betrokken bij aanleg van de aanbruggen.

Opdrachtgever entresundskonsortiet verwacht in de herfst volgend jaar de contracten voor aanleg van deze bruggen te ke ondertekenen. De vaste oeververbinding moet in het jaar 2000 voor gebruik gereed zijn.

Reageer op dit artikel