nieuws

Aanleg wegen R’dam en Zoetermeer nu zeker

bouwbreed

De provincie Zuid-Holland, de gemeente Den Haag en het rijk zijn het, na 20 jaar, eens geworden over de aanleg van een nieuwe provinciale weg tussen Zoetermeer, Pijnacker en Delft (N470) en een aftakking naar Rotterdam. Het gaat om een investering van – 200 miljoen.

Als alles meezit, zo laat een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland weten, liggen de provinciale wegen er rond de eeuwwisseling. “We moeten de bestemmingsplannen echter nog opstellen. Daarnaast zullen er de nodige gronden moeten worden opgekocht. Wanneer dit allemaal probleemloos verloopt kan snel met de bouw worden begonnen.”

Toch is deze week al de eerste schop de grond ingegaan, en wel op het te stukje van het trace ter hoogte van Delfgauw. De gemeente is hier bezig met de ontwikkeling van een bedrijfsterrein en wil dit op tijd ontsloten hebben.

Bestuurders van het rijk, de provincie, het stadsgewest Haaglanden, de stadregio Rotterdam en de gemeenten Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Pijnacker kwamen overeen dat de weg om de nieuwe woonwijk Pijnacker-zuid gaat lopen en bovendien een aftakking krijgt naar Rotterdam. Ook werd er overeenstemming bereikt over de verdeling van de – 200 miljoen die de weg gaat kosten. Gedeputeerde T. Jansen (verkeer) van de provincie Zuid-Holland is blij met het bereikte akkoord. “Hiermee komt een einde aan aan een jarenlang overleg tussen de betrokken partijen. De weg kan er nu komen”.

De N470 zal straks een belangrijke rol gaan spelen wanneer Vinex-locaties als Noordrand 1 en 2 en gereed komen.

Het bereikte akkoord zal nu door een werkgroep verder worden uitgewerkt. In bestemmingsplan-procedures wordt het definitieve trace bepaald. Daarna ke de benodigde gronden worden aangekocht. Partijen kwamen tevens overeen dat de passage van de Overgauwse weg nader onderzocht wordt op de consequenties voor het geplande aantal woningen zuidwestelijk van deze weg. Het buurtschap Overgauw wordt gespaard.

Reageer op dit artikel