nieuws

Aanleg Mijnspoorweg gepland in 1996

bouwbreed

De gemeente Heerlen wil in 1996 beginnen met de aanleg van de Mijnspoorweg, die een verbinding moet vormen met de gemeente Landgraaf. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft in 1992 hiervoor reeds f.12 miljoen steun toegezegd.

Het trace komt parallel te lopen aan de Schaesbergerweg. Er is een groot probleem; de ondergrond van het sloopterrein van Van de Loop is ernstig vervuild en sanering van de grond kost miljoenen. Heerlen stelt momenteel een onderzoek in wie voor de kosten moet opdraven.

Omdat de financiele toezegging van het ministerie van Verkeer en Waterstaat aan termijnen gebonden is, wil Heerlen zonodig de weg in fasen aanleggen. De Mijnspoorweg maakt onderdeel uit van de ontsluiting van het plan de Kissel waar woningbouw is voorzien.

Reageer op dit artikel