nieuws

Werken aan Rail Service Center

bouwbreed

Aannemersbedrijf Benus BV uit Stadskanaal is druk bezig met de bouw van drie bedrijfsloodsen voor transportonderneming Jonker BV in Veendam. De gebouwen zullen onder meer worden gebruikt voor het Rail Service Center (RSC) Groningen dat komend voorjaar tot stand zal komen.

Een loods van 11.000 m2 is inmiddels in gebruik genomen. De andere twee gebouwen krijgen een oppervlak van 10.000 m2. Met de uitvoering van het po, waarbij ook Architektenburo Van der Werf en Harms uit Veendam en ingenieursbureau Ritsma uit Stadskanaal nauw zijn betrokken, is – 10 miljoen gemoeid. Het RSC is een initiatief van Jonker Veendam BV, NS-goederenvervoer, de provincie Groningen en gemeente Veendam. Het gecombineerde vervoer per trein en vrachtauto en de ontwikkelingen daaromheen moeten een belangrijke impuls vormen voor de versterking van de economische structuur in Groningen.

Reageer op dit artikel