nieuws

Venlose supermarkt moet wijken voor winkelgalerij

bouwbreed Premium

‘De Twee Gebroeders van Venlo’ BV die tevens onder de naam ‘Die Zwei Bruder’, in Venlo een supermarkt exploiteren willen deze markt rigoureus uitbreiden en een overdekte winkelgalerij bouwen. Hiervoor moeten de bestaande panden in de Kerkstraat-Noord in Venlo, die merendeels eigendom van de initiatiefnemers zijn, tegen de grond.

De supermarkt wordt aan de Martinusstraat met 2710 m2 uitgebreid en aan de Kleine Kerkstraat met 960 m2. Op de supermarkt wordt een winkelgalerie met een bruto vloeroppervlakte van 1025 m2 gerealiseerd. De immense grote hal op de begane grond van de supermarkt wordt ingedeeld in kleine winkels. De plannen zijn ontwikkeld door architectenbureau Ir. G. Mevissen uit Venlo. Compositie 5 uit Breda verzorgt het stedebouwkundig plan. De verwachting is dat in mei 1995 met de bouw kan worden begonnen.

Reageer op dit artikel