nieuws

Torenkraan bouwt zich in

bouwbreed

Om de Haagse Cineac te transformeren tot een megabioscoop wordt achter de gevel een torenkraan opgebouwd, waarvoor een Liebherr 300 tons mobiele kraan in stelling is gebracht. Nu het sloop- en grondwerk achter de rug is kan na het operationeel worden van de torenkraan begonnen worden met het aanvoeren en plaatsen van prefab materiaal.

Het Multiplex Tuschinski Den Haag moet najaar 1995 beschikken over zes zalen met circa 1.700 stoelen. De werkzaamheden worden in opdracht van MGM Cinemas BV uitgevoerd door hoofdaannemer BAM-Den Haag. Voor het ontwerp tekende het Bloemendaalse architectenbureau G.J. van Delft BV. Het Amsterdamse Raadgevend Ingenieursbureau ir. T. Tukker droeg zorg voor de constructies. De kosten belopen f 14 miljoen.

Reageer op dit artikel