nieuws

Tommel: NVB speelt voor onheilsprofeet

bouwbreed Premium

“Ach, er zijn veel onheilsprofeten in deze wereld, en daar heeft zich kennelijk weer iemand onder geschaard.” Met die woorden reageerde staatssecretaris Tommel desgevraagd op de alarmerende voorspelling van voorzitter ing. J. Kuiper van de Nederlandse Vereniging van Bouwondernemers, dat de bouw in 1996 en 1997 mogelijk te maken krijgt met een scherpe terugval in de bouwproduktie en een ‘werkloosheidsdal’.

De bewindsman verklaarde tegenover Cobouw niet zo goed te weten waarop de NVB-voorzitter zijn verhaal baseert. “Er zijn ook geen aanwijzingen voor. De woningbouw verloopt nu goed, en we zetten haast achter de Vinex-contracten. Ik verwacht het merendeel daarvan zelfs nog voor de jaarwisseling te ke tekenen. Dus ik maak mij niet zoveel zorgen.”

Reageer op dit artikel