nieuws

Theater niet op tijd klaar

bouwbreed

Het Chasse Theater in Breda wordt door het Aannemersbedrijf Albouw-BBM niet op tijd opgeleverd. De bouw van het theater, ontworpen door architect Hertzberger, is met zeker vier maanden vertraagd. CDA-wethouder van cultuur W. van Fessem heeft zijn conclusies getrokken en heeft het ‘wethouders-bijltje’ er bij neergegooid. De financiele gevolgen van het uitstel zijn enorm. Breda zegt het echter te vroeg te vinden nu al met schadevergoedingen richting de bouwer te wapperen.

Een woordvoerster: “We zijn met alle betrokken, pomanagement, architect en bouwer in een koortsachtig overleg verwikkeld.” Deze te hult zich overigens in stilzwijgen. Albouw-BBM wenst op de affaire geen commentaar te geven. Evenmin wil de aannemer de oorzaak van de vertraging uit de doeken doen. En dat, zoals de foto bewijst, terwijl de contouren van het theater goed zichtbaar worden.

Meer over het Chasse-theater op pagina 5

Reageer op dit artikel