nieuws

Rijkswaterstaat laat automobilist meepraten over knelpunten

bouwbreed Premium

Rijkswaterstaat laat automobilisten met ingang van eind november meepraten over knelpunten in het verkeer. Weggebruikers en ook omwonenden ke dan in experimentele praatgroepen discussieren over de aanpak van problemen op en rond rijkswegen. Utrecht bijt het spits af met drie groepen waarin weggebruikers zich op basis van hun eigen ervaring ke uitspreken over eventuele knelpunten op de A28 tussen Amersfoort en Utrecht.

Bij wijze van proef zijn in eerste instantie vier poen uitgekozen waarin de automobilist zijn zegje kan doen. Behalve in Utrecht begint Rijkswaterstaat een experiment in Wassenaar, waar gepraat kan worden over de A44 die dwars door de bebouwde kom loopt. In twee andere poen ke betrokken automobilisten discussieren over de problemen bij wegwerkzaamheden langs de A27 en in po 2040 mogen weggebruikers hun visie geven over de infrastructuur op lange termijn.

Reageer op dit artikel