nieuws

Rennies…

bouwbreed

Het gebruik van Rennies zal in de bouw fors gaan toenemen, zo meent prof.dr.ir. H. Priemus van OTB. Op de ledenvergadering van de NVB bleek dat hij de mening van voorzitter J. Kuiper over de pieken en dalen in de woningbouw deelt. “Het ziet ernaar uit dat de woningbouwmarkt in de tweede helft van de jaren negentig het karakter van een achtbaan zal hebben met grote hoogten en diepe diepten. Niet van alle bouwondernemers is de maag op een dergelijke attractie voorbereid. Ik vrees dan ook een toenemend gebruik van Rennies om de opkomende misselijkheid enigermate te onderdrukken.”

Volgens Priemus ligt het in de lijn der verwachting dat de komende jaren voortdurend tegenstrijdige berichten over de voortgang van de woningbouw de wereld worden ingestuurd. Gemeenten en marktpartijen zullen de nadruk leggen op kommer en kwel, het rijk zal daarentegen een zonnig beeld schetsen. Daar is niemand bij gebaat, aldus Priemus, en daarom is het van het grootste belang dat er de komende jaren wordt voorzien in betrouwbare en vooral ook onafhankelijke informatie over de voortgang in de woningbouw.

Reageer op dit artikel