nieuws

PvdA Boarnsterhim: welstandscommissie vaak overbodig

bouwbreed Premium

De PvdA in de Friese gemeente Boarnsterhim wil ambtenaren zelf kleine bouwplannen laten beoordelen. Nu nog doet de welstandscommissie Hus en Hiem dat werk, maar die kan wat de PvdA betreft buiten spel worden gezet. Aanleiding zijn de hoge kosten waarmee de gemeente de afgelopen jaren kreeg te maken.

De PvdA wil de ambtenaren inschakelen voor de beoordeling van bijvoorbeeld woningbouwplannen of onderdelen van bestemmingsplannen. In dat laatste geval zijn de grote lijnen al vastgesteld. “Het gaat ons om voor de hand liggende zaken, die je niet nog eens door een welstandscommissie hoeft laten te toetsen. Het is soms zelfs zo dat we het advies van Hus en Hiem moeten corrigeren omdat ze het bij het verkeerde eind hebben. Dan heb je meer werk en dat is niet de bedoeling”, aldus een woordvoerder van de PvdA-fractie, die tegelijkertijd voor een efficientere en selectievere werkwijze door Hus en Hiem pleit.

Reageer op dit artikel