nieuws

Onderwijs in beroep tegen uitspraak rechter over bouwkosten

bouwbreed Premium

Het ministerie van Onderwijs gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Middelburg, vorige week, dat de overheid toch ruim f. 1,3 miljoen moet bijdragen in de bouwkosten van een Montessori basisschool in Tholen.

Het departement weigerde bij te dragen in de kosten, omdat de school een fout had gemaakt in de procedure. De rechtbank vond echter met het schoolbestuur en de gemeente Tholen dat het ministerie tekort had geschoten in de voorlichting.

Er lopen nog soortgelijke procedures van enkele tientallen andere scholen, die net als de Tholense basisschool verzuimden de bevestiging van de bouwopdracht naar het ministerie te sturen. Volgens een woordvoerder van het ministerie is nog niet duidelijk wat de financiele gevolgen zijn als al die scholen ook gelijk krijgen van de rechter.

Overigens won het ministerie in maart van dit jaar een soortgelijke zaak van een school in Duiven, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel