nieuws

Noorden heeft eigen Materialenkring

bouwbreed Premium

De drie Innovatie Centra in Friesland, Groningen en Drenthe hebben de Noordelijke Materialen Kring opgericht. Doel is om technologische processen en produktietechnieken van bedrijven in de metaalbranche en bouwsector breder toepasbaar te maken.

Het concept is gebaseerd op ervaringen in Utrecht, waar een soortgelijke kring al langer draait. Bedrijven halen daar regelmatig orders uit de themabijeenkomsten. Deelprocessen bleken dusdanig veel raakvlakken te hebben dat de bedrijven nu zelfs werk aan elkaar uitbesteden.

De vijf thema’s die tot en met mei in het Noorden nog op stapel staan zijn het voorkomen van corrosie, lichtgewicht construeren, gieten, aluminium en het maken van low-cost matrijzen. De eerste themabijeenkomst over het lassen en nabehandelen van roestvaststaal in Drachten, Assen en Haren leverde meer dan honderd deelnemers op. Op de bijeenkomsten zijn sprekers aanwezig van groot-industriele ondernemingen en kennisinstituten.

Reageer op dit artikel