nieuws

Kort geding over folder

bouwbreed

De rechtbank uit Leeuwarden heeft besloten dat De Vries Trappen BV uit Heerenveen en Van Bruchem Trappenfabriek uit Zaltbommel samen tot overeenstemming moeten zien te komen over reclamefolders van het bedrijf uit Heerenveen. In de gewraakte folders zou een foto staan van een trap die door Van Bruchem is gemaakt. Hierdoor wordt de schijn gewekt dat de trap een produkt is van het Heerenveense bedrijf.

Van Bruchem eiste in een kort geding onder meer dat de foto uit de folder wordt verwijderd. Het andere bedrijf voerde aan dat de folders slechts beperkt worden gebruikt en inmiddels zijn voorzien van een inlegvel waarin Van Bruchem wordt genoemd als producent van de trap. Bovendien komt volgend voorjaar een nieuwe folder beschikbaar waarin de gewraakte afbeelding ontbreekt.

Indien de partijen niet tot overeenstemming komen, doet de kantonrechter op 14 november uitspraak.

Reageer op dit artikel