nieuws

IOP start zes poen oppervlaktetechniek

bouwbreed Premium

Binnenkort gaan de eerste poen van het Innovatiegerichte Onderzoek Programma (IOP) Oppervlaktetechnologie van start. Het IOP is een onderzoekprogramma op het gebied van de oppervlaktetechnologie van staal, aluminium en kunststoffen. Het is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken, dat er in totaal – 15 miljoen voor heeft uitgetrokken. Drie van de poen hebben betrekking op ..LE: thermisch gespoten lagen, hybride deklagen op pre-finish constructiestaal via sol-geltechnieken en CVD- en PVD-coatings op stalen gereedschappen. Aluminium staat centraal binnen poen over filiforme corrosie en het anodiseren als voorbehandeling. Functionele metallische deklagen op kunststoffen is het onderwerp van het zesde po.

De poen worden uitgevoerd door wisselende combinaties van diverse TNO-instituten, de technische universiteiten en het Energieonderzoek Centrum Nederland. De looptijd van de poen is vier jaar.

Het is de bedoeling dat rondom de poen groepen van geinteresseerde bedrijven worden opgebouwd die tweemaal per jaar bijeenkomen met de onderzoekers. Het doel van deze bijeenkomsten is, behalve de directe kennisoverdracht, het creeren van een hecht netwerk van industrie en onderzoek.

Reageer op dit artikel