nieuws

Inwoners Vries zijn tegen de bouw van dure appartementen

bouwbreed

Veel inwoners van het Drentse Vries zijn tegen de bouw van te veel dure appartementen in het centrum van het dorp. Er moet meer ruimte komen voor goedkopere bejaardenwoningen, aldus C. Kloos, fractievoorzitter van de partij Vries 2000. Hij wil de discussie over de precieze invulling van het centrum heropenen.

Het plan om op drie locaties in het centrum deels duurdere seniorenwoningen en deels goedkopere bejaardenwoningen te bouwen, is drastisch veranderd. Zo is het terrein op de Markestraat vanwege de gemeentelijke herindeling nu nodig voor uitbreiding van het gemeentehuis en niet meer voor de bouw van 10 bejaardenwoningen. Verder wil de gemeente de plannen voor een dertigtal duurdere koopappartementen doorzetten.

Reageer op dit artikel